Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ

Καλωσήρθατε

Επαναφορά Κωδικού
ή
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να παρακολουθείτε τις παραγγελίες σας, να ενημερώνεστε για προσφορές κ.α.

ΕΓΓΡΑΦΗ
Οι περιπέτειες του Πινόκιο... Η ιστορία μιας μαριονέτας

Οι περιπέτειες του Πινόκιο... Η ιστορία μιας μαριονέτας

     Αν το ψέμα έχει μορφή, αυτή θα ήταν σίγουρα του Πινόκιο, μιας ξύλινης μαριονέτας που στο τέλος μεταμορφώθηκε σε αγοράκι και είχε το ψέμα δεύτερη φύση της. Και κάθε φορά που έλεγε κι ένα, μεγάλωνε η μύτη. Αλήθεια, και ποιος από εμάς δε λέει τη φράση «θα σου μεγαλώσει η μύτη, αν λες ψέματα»;
    
     Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει την ιστορία του Πινόκιο ή την έχουμε παρακολουθήσει ως κινούμενο σχέδιο. Μεταφρασμένο σε περισσότερες από 200 γλώσσες και διαλέκτους, το πιο πολυμεταφρασμένο βιβλίο μετά τη Βίβλο και το Κοράνι, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μεταφράζεται, να διασκευάζεται και να εμπνέει…


     Όμως λίγοι γνωρίζουν ότι το παραμύθι του Πινόκιο έχει την προέλευση του στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα, στη Φλωρεντία. Ο συγγραφέας που εμπνεύστηκε τον Πινόκιο ήταν ο Carlo Collodi.
Ο μικρός ξύλινος ατίθασος πιτσιρίκος πέρασε μέσα στην Ιταλική κουλτούρα και διαδόθηκε σε πολλές χώρες του σύγχρονο κόσμου. Οι περιπέτειες της μικρής μαριονέτας αγγίζουν ακόμη τις παιδικές καρδιές μέσα από τις πρωτότυπες και ζωντανές περιπέτειες της.

Η ιστορία λέει πως ένας φτωχός ξυλουργός, ο Τζεπέτο, έφτιαξε μία μαριονέτα με μορφή μικρού παιδιού και την ονόμασε «Πινόκιο». Ο Πινόκιο πήρε ζωή από την μπλε νεράιδα και με τρόπο μαγικό άρχισε να κινείται. Είχε όμως ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, κάθε φορά που έλεγε ψέματα, η μύτη του όλο και μεγάλωνε.

     Χαρακτήρες όπως η μπλε νεράιδα και ο Γρύλος περνάνε μαθήματα ζωής για τον ήρωα Πινόκιο. Αφυπνίζουν τη συνείδηση του αναγνώστη και κατευθύνουν την ιστορία σε έναν μονόδρομο, που τελικά ο ήρωας έχει μόνο μία πραγματική επιλογή στη ζωή του: αν θα είναι καλός ή κακός.

     Σίγουρα ο Πινόκιο δεν είναι το μοναδικό παραμύθι που μας μιλάει για το καλό και το κακό, αλλά είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ο πρωταγωνιστής διαθέτει μέσα του και τα δύο και παλεύει με τον ίδιο του τον εαυτό ώστε να επικρατήσει αυτό το μοναδικό στοιχείο που θα τον κάνει ένα «πραγματικό αγόρι» ή αλλιώς έναν ήρωα με καρδιά και ψυχή!